Wijn BIB

Als wij op reis gaan, dan nemen we voor de gehele vakantie wijn mee. Boodschappen doen we altijd op de plaats van bestemming, maar voor wijn maken we een uitzondering. We hebben zo onze voorkeur voor bepaalde merken wijn. In Scandinavië is de wijn ook nog eens duur, maar als je in Frankrijk in zo’n mega supermarkt staat weet je niet wat je moet kiezen. Kom je op de camping is de wijn ook nog eens niet lekker.

Jaren geleden liep ik hier bij een lokale slijter tegen wijn in een PET-fles aan. Dat is natuurlijk een stuk lichter om mee te nemen. Meteen deze ontdekking op het Nederlandse en Belgische camperforum gezet, want ik wil wel eens weten, of er meer camperaars ervaring mee hebben. 

Dat bleek niet het geval. Al discussiërend kwam ik tot de conclusie, dat wijn in een doos de zgn Bag in Box eigenlijk nog veel handiger is. Uiteindelijk scheelt dat erg veel gewicht en volume. 

Een vergelijkend onderzoekje. 

Voor wijn in Glas heb ik gekozen voor een Franse Buzet in een doorsnee Franse fles. 6 x 75 cl.
Voor wijn in een PET-fles  de hier genoemde Zuid-Afrikaanse Tangled Tree. 6 x 75 cl.
Voor wijn in Bag in Box de Zuid-Afrikaanse Kumala van de Gall & Gall. 3 l.
* In de vergelijking hieronder heb ik deze in volume en gewicht omgerekend naar 4,5 l = 6 flessen van 75 cl.


Het resultaat:

Flink wat jaren met dit gegeven geworsteld. Veel BIB wat je in Nederland kunt kopen hoort bij de goedkope wijnen en vaak niet wat wij lekker vinden. Geëxperimenteerd met het zelf vullen van hervulbare bags. Wijn opde boot naar Zweden gekocht enz.

Uiteindelijk nu een lekkere wijn gevonden en verkrijgbaar bij de Gall & Gall