Zo blij; 2x Fb821 en Legend II

Soms heb je ineens zo'n mazzel.

Hoewel ik er steeds naar gezocht heb, was ik het laatste stukje in mijn ideale set nog niet voor een redelijke prijs tegengekomen.

Een set Fb821 en een setje uit de Legend serie.

Dit weekend was het raak. Er stond een volgens de foto's mooi setje Fb821 in Gelderland te koop en een set Legend 2 -FB720. Deze laatste zijn voor in de keuken bedoeld. Daar heb ik nog een set vreemd merk hangen en als je eenmaal een beetje Philips freak bent geworden, moest daar dus wat anders. De koop van de Legend was zo klaar. Konden eventueel opgestuurd worden. Voor de prijs was het de gok wel waard.

Echter, daar kwamen ook die FB821 in beeld. Nu speel ik op twee FB820 met on-orginele woofers uit de tijd, dat ik nog niet van reformen had gehoord. Dus gisteren een rondje Gelderland gedaan. De set FB821 was de verassing van de dag, wat zeg ik van het jaar. Nog als nieuw. Volgens de eigenaar van zijn vader geweest en weinig gebruikt. Aan alles te zien. De frontjes nog geheel gaaf, geen enkel haakje. De kasten krasvrij. Alle faomranden perfect en dat alles voor een hele mooie prijs. Top gewoon.  😀

Deze FB821 maakt mijn set van 2 x DFA888 en CDD882 helemaal compleet.
Ik had nog een set FB825 staan met niet originele woofers, maar die heb ik een paar weken terug voor een mooie prijs kunnen verkopen. Te groot, dus stonden al een poos ongebruikt op zolder.

Vervolgens op naar de Legend 2. Mooie speakers, perfect geluid voor dit formaat. Prachtig voor de bedoelde plaats bij ons in de keuken. Alleen wat nicotine-aanslag, maar na een sopje weer als nieuw.

Als toetje op de terugweg nog een setje FB821 mee kunnen nemen. Deze worden op 4 maart door Karsten Zie  dit draadje. bij schokkende marktplaats-advertenties genoemd. Woofers waren vervangen door 2 Velleman en Skytronic.

Vraagprijs was inderdaad veel te hoog, voor een niet originele set. Ik heb de beste man hiervan kunnen overtuigen en dus voor nog niet de helft van de vraagprijs kunnen meenemen. Ik had er geen aparte reis vanuit Friesland voor gemaakt, maar onderweg nog onderhandelen en daarna oppikken was wel de moeite. Kasten zijn nog prachtig. Tweeters perfect. Mid-speakers zijn aan reformen toe. En de orginele woofers heb ik nog liggen! Waren bedoeld voor de FB820. Moeten ook gerefoamed worden.

Dus dat is een projectje, waar ik mij nu maar eens aan moet wagen. Hier lezende moet dat niet zo moeilijk zijn.

Kortom ik ben super blij met mijn rondje Gelderland.

Als alles klaar is, het overtollige spul maar weer eens op marktplaats zetten.

Vraagje.

In de niet origineel set zitten woofers van Skytronic en Velleman. Hoewel zware jongens, volgens mij van het goedkopere soort. Is hier iemand die iets weet van deze merken.

Ps: Foamranden inmiddels besteld.

Zie ook dit draadje op MFBfreaks.com